Място за Вашата реклама

Сряда, 23 Януари 2019 11:59

Неграмотни политици, или откровен геноцид?

Написана от 
Оценете
(0 гласа)
Как се заличава ферма или как се отнема хляба на бедния български народ? Интервю с Ани Петрова от Болярово за аграрния тероризъм на правителството!
 

-  Здравей, Ани! Радвам се да те чуя! Как си?

- Добре съм, агня си овцете и така …

- Нека започнем от самото начало. От къде доктор Мартин Божков започна да се съмнява за чума в стадото ти ?

- Доктор Мартин Божков е моят личен лекар на обекта. Аз това стадо го имам от пет години и той го обслужва. Обажда му се Йордан Трифонов от Воден, който също е личен лекар, казвайки, че две от неговите животни имат някакви симптоми, които той не може да определи и да разбере какво се случва с тях. Мартин Божков отива и взема проби от животните, които иска да изпрати за изследване, но мигновено е предупреден от Йордан Трифонов да не бърза с изпращането, защото тези отгоре в София стоят и само това чакат. Явно е имал нещо в предвид за да реагира по този начин. 

- Какво се случва с животните, които имат неопределени симптоми ?  

- Едното животно действително е било починало, но второто е излекувано с антибиотици лично от доктор Мартин Божков. 

- Какво показват резултатите от аутопсията на починалото животно ?

- Говорихме с Йордан Трифонов за това. Тази болест тук я наричаме „крачан“. В периода на месец май, когато животните се острижат нацяло и се държат на по-дебела сянка те настиват. Ако не се вземат мерки навреме наистина се стига до смъртност, но това се лекува. 

- Точно това ми е следващият въпрос. Да разбираме ли, че тази болест не е заразна и няма опасност за другите животни ? 

- Абсолютно не е заразна болестта, аз също съм имала проблем с нея, но съм хващала навреме животинките и са се възстановявали. 

- Според теб на личния ти лекар Мартин Божков наредено ли му е отгоре ?

- Със сигурност му е наредено отгоре! Мисля по този начин, защото при положение, че доктор Стоян Колев от ОДБХ (Ямбол), отговарящ точно за заразните болести заяви пред всички животновъди в общината и пред всички медии, че в Болярово няма съмнения за чума и аз започнах да се набивам на очи като защитавам другите животновъди, да се качвам по покривите в Шарково, да снимам лицата на ветеринарните доктори, незнайно откъде изведнъж в моето стадо се оказа, че има съмнителни реакции – при това две. Първоначално имаше една съмнителна реакция, а след това станаха две! 

- Защо съмнителните реакции в стадото се увеличиха от една на две?

- Когато ми донесоха измисленият от тях протокол! Когато започнах да търся доказателство като си исках протокола с кръвните проби, от моето стадо бяха взети 50 кръвни проби, като на мен не ми се остави никакъв документ за да не видя от кои ушни марки са взети тези проби. Когато аз започнах да настоявам за този документ те набързо написаха един измислен протокол, в който има и 16 проби от кози. 

- Доколкото знам в твоето стадо няма кози … 

- Аз никога не съм имала кози (смеем се) ! А когато попитах доктор Стоян Колев защо в протокола са посочени две ушни марки от моето стадо, той ми отговори, че едната марка не може да е от моето стадо. Оказа се, че и двете животни са в моето стадо – хванах ги. Попитах доктор Стоян Колев ако аз ви хвана животните с тези посочени ушни марки в протокола и вие виждате, че са живи и здрави, от там нататък какво следва ?! Той ми отговори, че от там нататък нищо не следва, че животните действително са живи и здрави, при тях няма заболяване или смъртност. Аз съм хванала тези животни, показала съм ги, снимали са ги медии, имаше много хора тогава около мен, обаче те започнаха постоянно да ме притискат, защото ние започнахме много да ровим и да питаме какъв е изолирания щам на болестта, но до ден днешен не сме получили отговор. Излиза, че те са избили 4000 животни без да знаят какъв е щама на заболяването. 

- Очаквате ли развръзка по този казус и ще получите ли някога някакъв отговор ? 

- Отговор от тях не чакам! Хиляди въпроси досега, и устни, и писмени най-вече останаха във въздуха. Лишена съм от субсидиите: на глава на животно, на пасищата - не ми се изплащат никакви субсидии! Притискат ме от всякъде, разбирате ли, аз не мога да отида да си закупя най-необходимите неща от ветеринарната аптека, от които се нуждаят моите животни. Аз трябва да имам някакви лекарства в обекта си, до който не се допуска никакво ветеринарно лице. Най-важните ваксини, които трябваше да се поставят на животните ми не са поставени, защото няма от кого. За капак на всичкото отгоре са ми заличили обекта!   

- Ти това го разбираш едва след като подаваш заявление за премаркиране на твои животни - така ли е ? 

- Аз винаги съм била коректна със всички ветеринарни доктори и винаги съм им се доверявала до момента, в който се случи това и въпреки всичко аз пак съм коректна. Понеже на този затворен оборен режим от 6 месеца те си накъсаха всички ушни марки, защото те няма как да бъдат вечни, аз най-човешки постъпих като попълних заявление и описах ушните марки, написала съм кои ми липсват за да дойдат да ми премаркират животните. Аз ушните марки ги имам, но трябва да дойде ветеринарен доктор и после да ми ги качи в системата – както си му е реда. А те ми пращат писмо, че аз съм длъжна да осигуря достъп на ветеринарните лица до обекта ми и след като животните ми бъдат евтанизирани по хуманен начин, евентуално тогава вече ще видят кои марки липсват. 

- На какво се опира агенцията по безопасност на храните и каква всъщност е причината да ти заличат фермата от регистрите? 

- Прекалено много гласност дадох на нещата. Много се проявих в Шарково, когато защитавах животновъдите. И понеже съм неудобна на доктор Стоян Колев и доктор Вълко Вълков, който е обслужващ тук в община Болярово и ме познава много добре, решиха да си отмъстят. За мен това е техният начин на отмъщение. 

- Успяхте ли да се свържете с някой от ОДБХ (Ямбол) и всъщност оказа ли се, че имат забрана да говорят ? 

- В деня, в който животните влязоха в ограждението, където съхранявам фуражите си и преядоха доста от тях, аз колкото можах, с това което умея, спасих няколко животинки, обаче 11 овце ми починаха от преяждане, започнала съм да пускам заявления от 14-ти септември, а те благоволиха да дойдат чак на 18-ти септември да видят какво се случва в обекта ми, при условие, че съм започнала да пускам заявления от 14-ти септември, че животните ми умират от преяждане и да се надуват – просто беше някаква грозна картина. Когато дойдоха на 18-ти септември и направиха аутопсия – взеха проба от лимфните възли и далака на умрялото животно, аз до ден не съм получила резултатите. 

- Какви са причините да не получаваш субсидии от ЕС ? 

- Пуснала съм иск към Държавен фонд земеделие писмено и бях така любезна като помолих да ми отговорят също писмено, но те не благоволиха да ми отговорят писмено, обадили са се на съпруга ми по телефона и са му казали, че причината за това да не ми се изплатят субсидиите е била подаден сигнал за нередности към Агенцията по безопасност на храните. Какъв е подаденият сигнал за нередности към АБХ до ден днешен аз не знам. 

- Предполагам не знаеш и от кого е подаден. Дали това не е поредната злоупотреба ? 

- Да, точно!

- Вашият регион според теб не е ли апетитна хапка за чужди интереси?

- Според мен да! От денят, в който започна тази сага аз изобщо не съм вярвала, че има такова заболяване. Аз съм всеки ден с тези животни. Като казаха, че симптомите са били еди си какви, а аз виждам, че нямам симптоми в стадото си на това заболяване и по начина, по който започнаха да избиват животните на другите животновъди, как ги заплашваха и манипулираха, как докторите минаха по черните пътища и стигнаха до родното ми село Крайново и избиха на моята майка животинките, още вечерта, когато се прибрах вкъщи казах на моя съпруг, че няма болест, а има нещо друго. Склонна съм да вярвам, понеже тук района е прекрасен, че е набелязан и е апетитна хапка за някои, както казахте и вие. 

- Тези „някои“ какво според теб целят да правят в този регион ? Да населяват или да градят нещо ? 

- По-склонна съм да вярвам, че целта им е да градят нещо, от колкото да населяват. 

- Под „населяват“ имах в предвид бежанци и дали това не им беше целта на управляващите ? За да избият толкова животни и да обезлюдят региона … ? 

- Наистина, не е изключено, защото например в село Воден и съседното село Странджа всички изоставени къщи са закупени от турчин. Така, че има някаква цел, не знам какво се случва точно, но има нещо. 

- Знаеш ли името на този турчин и дали има връзка с правителствата на България и Турция ? 

- Име не мога да ви кажа, но знам, че човека който има бар в село Воден се явява като посредник. 

- Значи той е пряко свързан както с висшестоящи хора от Турция, така и с такива от нашето правителство… 

- Именно! 

- Лицето Симеон Караколев от Велико Търново какво ти предложи ?

- Имах две телефонни обаждания от него. Първият път, когато ми се обади му казах, че имам заповед за евтанизиране на животните, а той спореше с мен. Пратих му заповедта, а той каза, че още на момента ще отиде при Дамян (директора на АБХ Дамян Илиев) за да отмени заповедта. Измина доста време, след което получих второ обаждане от него и се почна: „Това е стока, ти не разбираш ли, овцете ти са стока. Кажи колко пари искаш, да ти ги дам и да се приключва“. Аз му казах най-културно, че първо овцете не се продават и второ ако за него са стока, за мен не са стока – това е поминъка ми. След този разговор той си позволи да дойде на място – аз, той, моят съпруг и този животновъд, който беше с него и на който така и не му научих името, седнахме тук на бара в Болярово – пак в Странджа и започна да говори: „Кажи какво искаш за да ти купя животните“? Предложи ми по 320 лв. на глава на животно плюс през тези месеци на оборен режим каквото са ми изяли като зърно, фураж или бали да ми го възстанови. Тогава обаче беше период на карантина и ми стана интересно. Попитах го как ще ми изкара животните от обекта, а той ми отговори да не се притеснявам за това, че ще ми даде парите и с една дума ще извика докторите, които ще избият животните и ще се приключва. 

- Това не ти ли говори, че този човек е маша в ръцете на правителството ? 

- Разбира се, аз му го казах това в очите, че ако е дошъл да ме подкупва е сбъркал адреса. Той си позволи даже да ме заплаши – започна да ми повишава тон и да ми казва, че съм много ината, че имам семейство и къща. За капак този животновъд, който беше с него си позволи да ми каже, че не съм си правила сметката, че всички животновъди са щели да дойдат с вилите при мен … 

- Защото ти единствена се съпротивляваш ли ? 

- Вижте какво! Когато аз виждам, че животните са ми здрави, аз не мога да се съглася да дойдат и да ги избият без причина – просто съвестта ми не го позволява. 

- Останалите фермери, на които им бяха избити животните, не успяха ли по някакъв начин да реагират като теб ? Защо те допуснаха такова нещо ?

- Знаете ли ? Ние се бяхме събрали много протестиращи и до последно ги молехме да не допускат да им избиват животните с тях се действаше много подмолно. Имаше много жандармерия и страшно много полицаи, които заплашваха хората, че ако не дадат животните им да бъдат доброволно избити, евентуално няма да им бъдат изплатени субсидии и ще им бъдат написани актове. От животновъдите имаше много, които бяха по програми и ги достраша, че ще изгубят много. 

- Това не е ли чист аграрен тероризъм на правителството спрямо вашият регион ?     

- Да, точно това е!

- С колко животни разполагаш в момента ? 

- В момента имам 191 животни като имате на предвид, че това са овце-майки плюс шилета, а отделно имам и близо 80 новородени агънца. 

- Да са ти живи и здрави! Въпреки пречките и неистовите усилия на правителството да ви откажат от вашата дейност, ти мислиш да преустановиш работа и да се занимаваш с нещо друго ?

- Знаете ли ? Това, което се случва до момента – не че се отказвам, но дори да ми бъде възстановено всичко както си беше, аз нямам желание повече да работя с тези хора. Аз опирам до тях за всеки един документ, разбирате ли ? Искам да си запазя животните и ще направя всичко възможно те да останат живи и здрави и ще ми е много болно ако прекратя тази дейност. 

- До колкото знам има отворена банкова сметка на твое име. Получаваш ли помощ от българския народ и усещаш ли съпричастността им ? 

- Не искам да обиждам никого, но трябва да отбележа, че пари съм получавала основно от българи в чужбина. 

- Има ли някой, който охранява животните ти и самата теб ? 

- Да, разбира се! Тази събота и неделя доста приятели ми бяха на гости и никога не съм оставала сама и това още повече ми дава сили, ставам по-борбена, защото знам, че имам хора зад гърба си и не съм сама. 

- Искаш ли нещо да кажеш на хората или да се обърнеш към тези, които искаха да ти навредят – ей така каквото ти дойде от сърце ?

- Ами вижте, аз винаги съм била добронамерена, дори и към тези, които са искали да ми навредят и искам да им пожелая да са живи и здрави. Знаете ли, направи ми впечатление, че много от колегите животновъди някак си се страхуват и ми е болно, че много от хората, които са нямали нищо общо с животновъдство застанаха неотлъчно до мен, а колегите животновъди се страхуват да защитят това, което имат в мое лице, разбирате ли, не знам от какво точно се притесняват. Те някак си са репресирани – няма да казвам името на колежката, която ми каза, че ако застанела пред камерите като мен това щяло да означава, че синът и дъщеря и щели да останат без работа. 

- Това не говори ли, че в България не сме свидетели на демокрация, а на псевдо такава, която продължава вече близо 30 години ? Това не е ли все още комунизъм, но под някаква друга форма ? 

- Да, днес говорих с моята майка на тази тема. Тя дори го определи това като чист фашизъм и каза, че дори под турско робство не е било така. 

- Добре, благодаря ви за отделеното време и ви пожелавам крепко здраве и сили за да се борите докрай и да не се отказвате! 

- Благодаря ви и аз ви пожелавам всичко хубаво! 

 

Скъпи читатели, тук е момента отново да се обърнем към вас с призив за помощ към тази уникална българка, която има нужда дори и от най-елементарните медикаменти за своя обект. Нека бъдем едно цяло и да не позволяваме на мафията да ни пребори. Публикуваме банковата сметка, в която може да и преведете вашата финансова подкрепа. Не забравяйте, че ние сме силни, само когато сме заедно! 

 

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

BG10RZBB91551009563476

АНА ПЕТКОВА ПЕТРОВА

тел. 087 678 6626

РАЙФАЙЗЕНБАНК БЪЛГАРИЯ

 

 
Прочетена 6812 пъти Последно променена в Четвъртък, 24 Януари 2019 00:21
Влезте, за да коментирате
Status API Training Shop Blog About Pricing © 2015 GitHub, Inc. Terms Privacy Security Contact Help
Нагоре