Мобилното приложение и онлайн платформата Geouro са само на две години, но вече включват маршрути, тарифи и графици на 340 компании и жп гари, както и големи авиокомпании. През януари беше подписано споразумение с SNCF за покриване на цялата железопътна мрежа във Франция.

 

Сред не-европейските младежи, които планират пътуване в продължение на няколко седмици из стария континент, винаги се появява един и същ въпрос: Как да планирам маршрута? Нискотарифните авиокомпании са се превърнали в предпочитан избор за тези, които искат едно бързо пътуване – например, посещение на няколко града в рамките на няколко дни и също за хората, които се задоволяват с посещение само не едно място в района .

Затова пък любителите на ниско-бюджетния турисъм винаги са се затруднявали при намирането на  най-икономичния и ефективен начин да се посетят няколко страни на континента. Причината? Липсата на платформа, която да интегрира информация от автобусни фирми и влакове в Европа.

Произходът: пътешествие през 14 държави

През 2010 г. един млад индийски студент наскоро завършил Харвард, се сблъскал със същия този проблем, докато с раница в ръка, пътувал из 14 европейски страни. Narem Shaam, сега изпълнителен директор на GoEuro замисля тогава създаването на платформа, която да дава възможност за планиране на пътуване между селата на Френската ривиера от един апартамент в Ню Йорк. Или пък да обмислим, намирайки се на хиляди километри разстояние, кои от влаковете, които се движат през Холандия, ще е най-подходящ, за да не си изпуснем полета от Амстердам.

Само за две години тази фирма със седалище в Берлин е успяла да се споразумее с 340 фирми и гари в целия континент, в допълнение към основните авиокомпании.

Последният скок напред е включването на цялата информация, отнасяща се до SNCF, Френската държавна железопътна компания, с хиляди връзки: вътрешни, както и свързващи със страната.Ползването на GoEuro е много лесно. След като се посочат местата на тръгване и пристигане, порталът търси и сравнява едновременно всички опции с влак, автобус, самолет и кола, в последния случай, показвайки приблизителната продължителност на пътуването. Платформата също така позволява да филтрирате маршрути въз основа на цена, време за пътуване, час на тръгване и пристигане и включва една интелигентна опция, която съчетава предишните четири филтъра.

 

.

Православен календар

Kalendar
                          *  19-09-2019  *

Месечен календар

Септември 2019
П В С Ч П С Н
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Нагоре