Два месеца преди провеждането на CES в Лас Вегас, найажното международно изложение на потребителска електроника, някои нови технологии бяха представени в Ню Йорк.

Пико Брю (Pico Brew) ще позволи съвсем скоро на любителите на домашна бира да правят по пет литра собствена напитка в домашни условия. Създателите на това ново устройство казват, че е толкова лесно да се използва, колкото микровълнова фурна. Потребителят ще може да включи съставките, които поиска, за да постигне перфектната бира.

 

РЕКЛАМАТА:

 "Всяко лице ще може да се направи у дома каквато иска бира, защото тази, която обича не може да се намери, или защото вече не се прави. Обикновено, ако някой иска да пие прясна бира, не може да го направи у дома, а трябва да отиде на специален бар. В допълнение, занаятчийските бири се продават много скъпо, до 12 евро, докато само за два един долара, може да се произведат около две бутилки вкъщи. Но най-важното нещо не е цената, а възможността да се сдобиеш с прясна бира в собствения ти дом ", казва Аби Гайгер, ръководител на Пико Брю.

 

Това е "сферичен сензор". Това е робот с топчеста форма, който е оборудван с камера с висока разделителна способност и различни сензори, които могат да се регистрират температура, влажност, дим или въглероден диоксид. Потребителите могат да го контролират от своя смартфон. Този робот е винаги свързан към мрежата и е изграден, така че да е лесно да се персонализира.

 

"Този сферичен сензор може да се движи от стая в стая, докато предава на живо изображения или звуци или да посочва каква етемпературата, влажността или може да улови наличието на дим в дома при възнкване на пожар. Сензорът изпраща предупредително съобщение и потребителят може да изпрати робота обратно, за да види дали нещо сериозно се случва там", обяснява Омар Барлас, създател на устройството.

 

Друго устройство е показано в Ню Йорк беше интелигентна топка. Става въпрос за устройство, оборудвано с цяла серия от сензори, които предоставят множество параметри на своя потребител.

 

"Тази футболна топка е оборудвана с различни сензори, способни да отчитат скоростта, траекторията на полета или въртенето, и да предложат почти мигновенно, с помощта на една апликация доклад за начина, по който сте играли", уверява говорителят на Адидас.

 

Очилата Wearality използват иновативни лещи, които го правят много по-лесно, по-евтино и най-вече по-евтино да се насладите на приложенията за виртуална реалност. Тези очила са представени като алтернатива на други по-скъпи устройства, съществуващи на пазара.

 

В Ню Йорк е представен и нов уред за тези, които искат да са сигурни, че са във форма. Това устройство може да се измери мазнините в тялото и мускулната маса. Първо се избира мускула, който искаме да се анализира, след това се навлажнява областта и, накрая, сензорът е поставен. Резултатите ще бъдат изпратени на приложение, което всеки може да свали на своя смартфон.

 

Общо 36 изложители, включително дванадесет нововъзникнали фирми, участваха в тазгодишното издание на "CES New York".

Православен календар

Kalendar
                          *  19-09-2019  *

Месечен календар

Септември 2019
П В С Ч П С Н
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Нагоре