Място за Вашата реклама

Петък, 25 Септември 2015 20:27

Качамак с бяло брашно и картофи

Написана от 
Оценете
(0 гласа)
Sevdalina Spasova
И още една рецепта за качамак с бяло брашно и картофи
От малка обичам това ястие и винаги съм гледала как го прави моята баба , която в момента е на 95 г. и е много здрава( може би и благодарение на екологично чистите храни) ! Всичко слагаше на око и сега ми беше трудно да определя с точност грамажите, за да могат тези, които никога не са правили качамак да си го направят. Все пак го направих по този начин, надявам се да ви допадне:
В дълбока тенжера се слага вода около 2.400 л , подсолява се , когато заври се слагат 3-4 средно големи обелени и разполовени картофи. Когато станат полусварени се слага пресято бяло брашно около 700 гр.и се правят малки кладенчета , благодарение на които се забулва брашното, за да стане парено и така ври –( не можах да засека точно, но мисля че беше повече от 50 мин. )на средно силен огън. Когато се махне тенжерата от печката, всичко това се обърква с точилка много добре, мисля че тук ще трябва да се намеси и мъжка ръка. Не трябва да остават грудки от брашното .
В намазнена тавичка се разстила качамака ( или в случая аз го сложих във силиконова форма) и се посипва с масло. Гарнира се по желание със сирене, пръжки, мед, сладко или др. И се консумира с айрянче! Уверявам ви – много е вкусен! Да ви е сладко!
 
Прочетена 2000 пъти Последно променена в Четвъртък, 19 Ноември 2015 10:16
Още в тази категория: Баница »
Влезте, за да коментирате
Status API Training Shop Blog About Pricing © 2015 GitHub, Inc. Terms Privacy Security Contact Help
Нагоре