Сряда, 02 Септември 2020 15:13

Ортодонтът Иванка Обрешкова осакатява пациенти в Бургас

Написана от 
Оценете
(0 гласа)
Иванка обрешкова Иванка обрешкова
Поставена в черния списък на зъболекарите е Иванка Обрешкова
Драги читатели, на вашето внимание днес ще предоставим изповедта на една майка, чието дете е жертва на брутална лекарска небрежност и безхаберие от страна на  ,,доктор" Иванка Обрешкова, ортодонт в Бургас. Публикуваме без редакторска намеса отвореното писмо до нас:
,,Здравейте, приятели от сайта ,,Антена България"! Не зная от къде да започна...
Преди 8-9 години дъщеря ми се нуждаеше от поставяне на брекети,поради това,че имаше две криви зъбчета. Отидохме при Иванка Обрешкова, която тук няма да наричам ,,доктор". Още на първата ни среща ми направи впечатление, че е доста груба и арогантна, както и прекалено високомерна. Постави брекети на дъщеря ми, които тя носеше близо 2 години. След като свали брекетите и би следвало всичко да е наред, малката започна да се оплаква от силна болка при дъвчене. През 2016 година посетихме хирург, който след разчитане на рентгеновата снимка изказа мнение, че има изместване на ставата от ставната ямка долу в дясно, точно където са болките. Посъветва ни да се върнем при ортодонта, който да оправи проблема,причинен от самия него. Тогава Обрешкова обвини лошия въздух в града за състоянието на детето ми. Взе пари, за да постави меки шини, които тя да носи през нощта,без предварително да направи други изследвания,с цел точна диагностика. Изпълнихме всичко, но вече 3 години болките не спират,дори стават по-силни. За последно дъщеря ми посети кабинета й само преди двадесет дни, като естествено последната е изказала ,,компетентно мнение" че всичко е наред...
От своя страна ние потърсихме помощ от препоръчан ортодонт в София миналата седмица. При прегледа той остана потресен от множеството грешки, допуснати в лечението от това ,,светило" на медицината...
Куриозът е,че към настоящия момент дъщеря ми е студентка специалност ,,Дентална медицина" и бъдеща зъболекарка,а я осакати нейна колежка.
Какво ни предстои сега:
Освен ядрено-магнитен резонанс трябва да се направят много други изследвания, за да се стигне до точната диагностика. След това трябва да се постави нова шина,която тя да носи денонощно близо година. Тук е мястото да уточня,че шината ,поставена от Обрешкова е мека,а съответно не е трябвало да е такава и тя от своя страна е допринесла за изместването на ставата и за промяна на захапката...Друга грешка е това,че ретайнера не е свален след вече цели шест години.Това е трябвало да се направи след втората година от махането на брекетите.
След като спре да носи новата шина, на дъщеря ми трябва да се поставят НОВИ БРЕКЕТИ, които да нормализират всичко. Това ще ни коства страшно много пари, загуба на ценно лично време, физическа болка ,също и емоционална травма.
Желая само този случай да стане достояние на колкото може повече хора,за да не се случва на други пациенти, обикновено деца. За съжаление разбрах,че не само моето дете е станало жертва на  Обрешкова. Това се е случвало на доста други малолетни нейни пациенти.
Разбира се,ще заведем граждански иск,но не се надяваме на успех,тъй като в България лекар осъден НЯМА!
Благодаря за съдействието! Бъдете здрави!
Прочетена 3581 пъти Последно променена в Петък, 04 Септември 2020 16:23
Lora

Последните от Lora

Още в тази категория: « Генетичният произход на българите Бургаският ортодонт Иванка Обрешкова осакатява пациенти »

1 коментар


Fatal error: Call to a member function getPagesLinks() on a non-object in /home/antenabc/public_html/templates/jsn_time_pro/html/com_k2/templates/default/item.php on line 657