Място за Вашата реклама

Сряда, 03 Октомври 2018 13:57

„Апостолът“ Ивайло Дамянов и „лустрацията“ на Будните Българи!

Написана от 
Оценете
(0 гласа)
Ивайло Дамянов: - „Да си изметем боклука!“


Преди дни, господин Дамянов във видео отчете парите, изпратени от негови бивши и настоящи "последователи" на Будни за България. Антена БГ направи разбор на казаното от него, като от това изявление стана ясно следното:
1280 лв. са били разноските по сайт и разпечатване на листовки.Тези пари били дадени на тогавашния координатор Жени Попова. Ясно помним от предишни негови изявления, че листовките щели да се правят безплатно, от негов последовател. Поради някаква причина явно не се е получило. За посочените пари съществувала фактура за 800 лв, а за останалите 480 лв. още се чакало.
Сумата от  1428 лв. е била нужна за  щампи, листовки и транспаранти, за които фактура нямало. Отново Попова се била разпореждала с тях.
Дамянов казваше, че сайта и принтирането ще бъдат безплатни, и ще бъдат изпълнени от негови последователи, но в последствие става ясно, че били взели  пари за тях. Домейнът и сървърът не струват повече от 50 лв. Но нека да допуснем, че са 100 лв. Сайтът дори не прилича на сайт, а по скоро на страница. За работа по "сайта", са ползвани основно текст и готови скрипто /връзки към фейсбук и Ютуб. Тоест, за работа, дори да плати на професионалист, ще струва около 100 лв.
 С  580 лв. са  платени конферентните зали, с фактури са дадени 260 лв. за тениски - приемаме за вярно, макар, че би трябвало да има поне касова бележка. Летвите за винили са на стойност 138 лв. - не изглеждат толкова скъпи, според видео материала.
Следват други разходи –150 лв. е платил на гайдари, което е приемливо, 108  лв. тоалетни - приемливо, но с резерви. За платформата – 120 лв., нафта за нея – 60 лв., 25 лв. струва бензина за генератора на ток.
Още 120 лв.  за канцеларски материали и 10 лв. за  копирни услуги. - приемливо, но пак с резерви.
Певицата Веси Бонева е взела 100 лв.
Също така били изразходвани 120 лв. за лично гориво на, Дамянов, за провеждане на срещи и персонална глоба. Всички тези средства са били похарчени от него, защото нямал пари.
И други 500 лв., които оставали в него.


 
 Пита се, след като през цялото време е бил без пари, по негови думи, “още при срещите", какво е ял? Защото, ако е имал пари, тогава би възстановил сумата... или пък не? Първо щял да пусне анкета, дали изобщо тряба да ги връща. 

До тук сметките възлизат на 4 499 лв, които той удобно закръгли на 4500 лв.
4 499 + 500 = 4 999 - липсите се оказват 501 лв., при декларирани 5 500 лв.
С това според него общата сума е 4 500 лв от 5 500 лв... реална липса от 500 лв .
Отделно 290 лв. са били преведени в сметка на същата Жени Попова. Не стана ясно сумата влиза ли в тези 5 500 лв. или е допълнителна.
Защо няма разходни ордери? Когато се борави с чужди пари, сметките трябва да са перфектни и изрядни до стотинка. 

Сега ще докажем как се строи нова демокрация с чужди пари!

Да сметнем още веднъж, за по-сигурно:
5 500 – 4 499 = 1001 лв.
Приемливо доказани са  4 499 + 500 в него = 4 999 лв.
Или липсват 501 лв. за които не се знае къде са. Това е сметнато, само от това, което той казва! Не казваме, че е присвоил парите, а че сметките не му излизат!
В целия лайф, отново удобно не включи никой и показа неискреност и слаба прозрачност. Сам призна, че тези, които му вярваха, продължават без него. През цялото време преобладава: "Аз, аз, аз, аз", както и "Ще кажа по - късно в разговора", но говори единствено за напусналите го хора и за някакви 290 лв., които Жени Попова е получила като дарение на сметката на сдружението, което представлява. Това бил четвъртият екип, който го напуска в последните месеци! Питаме се, как така за четвърти път ти се случва едно и също нещо в рамките на една година и извода е един и същ - всички са долни, а аз прекалено доверчив... Възможно ли е това?

Но видеото само по себе си, казва всичко.

Сега стигаме до другата страна, а именно хората, работили безвъзмездно, по неговия проект.

Според публикуваните от тях отговори във Фейсбук на страницата Аларма България се оказва друго. Освен тези 500 лв, които липсват от общата сума, прибавяме 1280 лв, които се оказа, че не е дал на Попова. Това стана ясно от публикувано от нея опровержение в интернет
Твърденията категорично противоречат на думите на Дамянов и ето какво написаха и публикуваха хората от екипа му.
Цитираме дословно:
 
 
„Привет,
Казвам се Стефан Матеев. В следващите редове ще изброя направеното от мен ,безвъзмездно за популяризирането на името Ивайло Дамянов и идеите му. Правя това, за да има пълна прозрачност и да се избегнат всякакви спекулации около темата.
След като през юли 2018 година видях лайв, където шепа хора говореха за реклама, а малцина от тях разбираха материята, реших да им помогна. 
Направеното за Ивайло Дамянов от мен е:
• Изграждане на интернет сайт/визитка/, където е поместена информация за неговата инициатива
• Изграждане на общ  дизайн на идеята му
• Дизайн двустранен флаер - за отпечатването му помолих изпълнителите да формулират специална цена за отпечатване с базови параметри ,без заложена печалба. Това изпълнителите направиха, заради мен, като лична услуга. Плащането се осъществи от Дамянов по банков път.
• Дизайн на транспаранти и рекламно пано за сцена. Отново помолих изпълнителя да отпечата проектите на базови цени без печалба. Плащането трябваше да се осъществи по банков път. На Дамянов беше изпратена проформа фактура, срока на плащане беше 7 септември. След невъзможност на Дамянов да внесе парите в този срок ми ги предаде  на ръка, за да се разплатя с изпълнителя -  564 лв. с ДДС - документ за разхода е изпратен на Георги Величков, който представлява  АДДИ ФОНДАЦИЯ, на чиято банкова сметка се изпращаха голяма част от даренията за реализиране идеите на Дамянов. Георги Величков потвърди в телефонен разговор, че е получил документа в своя офис.
• Дизайн на щампи за тениски. Отново помолих изпълнителя да отпечата проектите на базови цени без печалба. Плащането трябваше да се осъществи по банков път. На Дамянов беше изпратена проформа фактура, срока на плащане беше 7 септември. След като не направи това, Дамянов ми предаде парите на ръка, за да се разплатя с изпълнителя -  864 лв. с ДДС - документ за разхода е изпратен на Георги Величков, който представлява  АДДИ ФОНДАЦИЯ, на чиято банкова сметка се изпращаха голяма част от даренията за реализиране идеите на Дамянов. Георги Величков потвърди в телефонен разговор, че е получил документа в своя офис.
• Монтиране и брандиране с рекламна визия на всички по-важни клипове с изказвания на Дамянов.
• Заснемане и монтиране на срещите организирани от Дамянов в Пловдив.
• Заснемане и монтиране на събитието на площад „Съединение” 
ЗА ВСИЧКО ИЗБРОЕНО ПО-ГОРЕ АЗ НЕ СЪМ ПОЛУЧАВАЛ ПАРИ ОТ ДАМЯНОВ.
Разходите за осъществяване на рекламирането на личността Дамянов и идеите му са:
• Разход за четири пътувания от Русе до Пловдив 
• Разход  хотели за три посещения в Пловдив
• Разход за организиране и придвижване процеса на изработване на рекламните материали
• Не съм засичал и работните ми часове за изработване на цялата рекламна стратегия за популяризирането на името Ивайло Дамянов и неговата идея.
ЗА ИЗБРОЕНИТЕ РАЗХОДИ, АЗ НЕ СЪМ ПОЛУЧАВАЛ ПАРИ ОТ ИВАЙЛО ДАМЯНОВ.
ВСИЧКО ИЗБРОЕНО В ТОЗИ ТЕКСТ Е НАПРАВЕНО БЕЗВЪЗМЕЗДНО ЗА ИВАЙЛО ДАМЯНОВ.“
 
Ето и какво сподели Жени Попова, за която Ивайло Дамянов твърди, че е получила на ръка 2 700 лв. от него.
Цитирам дословно:

„Аларма България
28 септември в 19:19 ч. · 
Цялата истина за БУДНИ ЗА БЪЛГАРИЯ!
В отговор на безпочвените обвиненията на г-н Ивайло Дамянов, които отправи към мен на личния си профил, се налага да дам конкретна и уточняваща информация! Пиша тук, защото съм блокирана от всички страници на Будни за България и няма къде и как да се защитя адекватно!
Не желая името ми повече да се свързва с Будни за България! Не считам, че нормалния, законов и регламентиран ред за счетоводен отчет се прави с лайфове по групите! Моля Ви се, та това е толкова несериозно! Не желая да се включвам в публични трибуни с предизвестен край и да участвам в поредното пародийно видео шоу във Фейсбук! Не желая да ме развяват като парцалена кукла за нечий егоистичен интерес. Нямам намерение да се обяснявам за несъстоятелни и непочтени обвинения! Няма да търпя повече да бъда обиждана, унижавана и тормозена по какъвто и да е начин! Не дължа отчет за нищо, което никой не ми е възлагал да върша! С пари не съм разполагала и не съм отчитала! Всички дейности по събитието на 6-ти Септември съм извършвала абсолютно доброволно!
По банковата сметка на представляваното от мен Сдружение за защита правата на животните за месеците август и септември 2018г. са постъпили два превода на обща сума: 290 лв. Тези средства са налични и никой не си е позволявал неправомерното им усвояване или разходване!!! Явно г-н Дамянов не е наясно какво означава "ВОЛЯ НА ДАРИТЕЛЯ". Каква е волята на дарителя тепърва предстои да се изясни предвид това, че събитието приключи и тези пари не са били нужни.
За това бих желала да разясня: Събитието "6 - Септември" е минало и след тази дата никое дарение не трябва да се разходва, а трябва да се върне на дарителите или да се изисква тяхното решение към каква друга кауза да бъдат пренасочени. НЯМАМ нито моралното, нито законовото право да се разпореждам с тези дарения, докато не се изясни волята на дарителите. Все още правим опит да се свържем с лицата превели сумите, за да им бъдат възстановени паричните средства по съответния ред. Тези хора са двама. Виж тук: 
Всички фактури са изпратени предварително отдавна в електронен вид, а в последствие и на хартиен носител в оригинал. Лично аз със пари не съм боравила и не съм се разпореждала. Координирах доброволния труд на екипите в национален мащаб. По тази причина се ангажирах и да изпратя фактурите от подизпълнителите на материалите към Фондацията на Георги Величков. Знам, че всички плащания са извършвани по банков път с изключение на последното, което беше изплатено на ръка на един от изпълнителите. За всички тези действия има преки свидетели с надлежни документи. При нужда могат да бъдат предоставени на съответните контролни органи.
Защо фактурите се изпращаха на Георги Величков ли? Поради няколко причини:
1. Първата сметка, по която първоначално се събираха средства е на Фондацията, която се представлява от Георги Величков, а не от Дамянов. В последствие Величков се разграничи от дейностите на Будните и пожела сметката на Фондацията му повече да не се ползва за набиране на дарения. Тогава Сдружението, което представлявам, предложи за останалия период след 25-ти август до 6-ти да се му ползва сметката. Причината е, че Будни за България не е юридическо лице. 
2. Нямам никакво доверие на Ивайло Дамянов, че след като получи документите пак няма да заяви, че фактури, които вече съм изпратила, липсват.
Моля, двамата дарители да се свържат с мен на лични съобщения, за да се разберем как точно да получат дарените средства или каква би била тяхната воля!
Благодарна съм на Ивайло Дамянов, че благодарение на неговата инициатива срещнах толкова прекрасни българи пръснати по целия свят! Благодарна съм, че вече имам невероятни приятели в цяла България - истински родолюбци! Българи, които милеят за Родината си и знаят как да продължат каузата 6-ти Септември. Без тези хора събитието нямаше да бъде възможно! Хора с много вяра, които знаят, че само колективния ум и единението могат да сплотят нашия унил народ! С тези истински БЪЛГАРИ продължаваме напред и създадохме естественото продължение на 6-ти Септември – Будители на България! Будителите възнамеряват да огласят темите ТАБУ, които са от значение за националното спасение, да повишават разбирането и помагат на живота на хората по трудния път. Будителите ще действат като рупор за повдигане на духа, събуждане и израстване на народа. Вярваме, че единствено колективната мисъл ще ни обединява по пътя за свободата!
В заключение заявявам, че ако Ивайло Дамянов не поднесе публично извиненията си за нанесената обида и тенденциозното му намерение да опетни името ми в обществото и не премахне поста от стената си, ще предприема действия по законовия ред, за да си поеме последствията от постъпката си!
Жени Попова
www.facebook.com/popova.bg


Екипът на Антена България, направи справка, за цената на конферентната зала в хотела, където Будните са провели срещите си във Велико Търново на 1-ви и 2-ри септември. Оказа се, че залата в този хотел, за която Дамянов твърди, че е платил: „Малко, така повече пари...“ , всъщност е била безплатна. Също така е платил 120 лв. за гориво за срещи и лична глоба, похарчени от него, защото нямал пари.
 
 
Ние от екипа на Антена БГ се учудваме къде е логиката, как хора, които пътуват от чужбина и страната идват на собствени разноски, а г-н Дамянов ще пуска анкета, дали трябва да връща тези пари?!  Или като цяло сумата, която липсва е 1280 лв. + 120 лв.+ 501 лв. = 1901 лв. +  „Малко, така повече...“

>Относно: Оферта относно настаняване. 
>До: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. 
>Изпратено на: 30.09.2018 18:40 
Здравейте, 
Нуждаем се от оферта за хотелско настаняване във Вашата база за около 10 души за 2 нощувки. 
Също така разполагате ли заседателна зала и каква е цената за ползване в рамките на двудневното ни пребиваване?
Благодарим предварително
Антена БГ
 
Отговора е категорично доказателство, за още една лъжа на Дамянов

>-------- Оригинално писмо -------- 
>From: <Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.> >Date: 01.10.2018г.в 12:10ч. >Subject: Re: Оферта относно настаняване >To: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
>Здравейте, можем да Ви предложим настаняване в 5 двойни стаи, 
>като ще можете да се възползвате от конферентна зала безплатно,
>както и -10% отстъпка от цени рецепция за настаняване в нашия хотел, а именно:
>64,80 лв. за двойна стая със закуска и 54 лв. за двойна стая без закуска.
 
 
От всичко до тук, става ясно, че г-н Дамянов е харчил парите безразборно.

Информацията за други 1 280 лв., която бил дал на Жени Попова, не се потвърди. 
Виждаме в клиповете, че той се е взел за Левски от новото време. Нека видим и сравним как е водил отчета си Апостола, благодарение на тефтерчето, запазено и до днес:
Линк към тефтерчето: ТУКИвайло Дамянов, остави впечатление на успял човек в чужбина, който се завръща, за да поведе народа и да помогне на българите да си изметът боклука. Оказа се точно обратното, че е поредният неуспял. 
Вероятната причина за прибирането му е била влизане в политиката ударно. Неуспехът на 06/09/18, разби плановете му на пух и прах.
Каква е истината: Дамянов, последно е бил в Германия, работил като разносвач. Жена му, бременна, не е работила. Той е изкарвал заплата между 800€/ 1200€, с която семейството е живеело. Върнал се е без пари, очаквайки някой да му плати за нещо, защото иначе се губи логиката. Защо би се върнал с жена и новородено бебе от Германия, без работа в България, при наличие на социална и здравна системи, които убиват?
Стихийността, прибързаността към желан, но недостижим стандарт на живот и непостоянството в каквото и да е явно винаги са го придружавали. Начинът на мислене на такъв тип хора е: Искам да живея живота на другите - успелите, но другите и всичко останало е виновно, че не е така. Самият аз нямам вина, за неуспехите си, светът около мен е виновен - системата; Сорос; партийте; илюминатите; масоните; световният заговор ми пречи. Туй то... 

Това явно е неговият начин на облагодетелстване, дори и за бъдещите очаквания. Това явно е неговия вид инвестиция за бъдещето - да е в някоя структура в която да се инфилтрира на база на сегашното си т.нар. "народно дело". Същинското ходене на еднообразна работа и то с години му тежи и не е за него. Политиката всъщност е неговото амплоа - думи, идеи, разнообразни срещи, псевдоактивност за пред близки и оправдание, че не работи трудова дейност заради "Велико дело". С "комитетските пари" платил някоя друга лична глоба към КАТ, някой стек цигари; някой пакет памперси за детето и някоя щафета салам - голяма работа... Парите са харчене, не за съхранение!!! Да "продаваш надежди" (тото; лотария; хазарт; пирамидални структури; общо взето стремеж към бързо благоденствие) Това е доходен бизнес. На някой се получава на други - не. И тук се иска постоянство, търпение, хлъзгавост и детайлно познаване на човешката психика. При него се преплита в таз манджа обаче и с някоя друга щипка егоцентризъм и начинанието се проваля.

Ивайло Дамянов, нека те питаме нещо друже: Във видеото на 13-та минута сподели , че си платил някаква глоба за вдигане на колата ти с т.нар. от теб "комитетски народни пари", Защо от тях, братле? Защо? Това е глоба за нарушение на закон. Нарушил си закона като личност. Трябваше да извадиш лични, не може да се бърка така за щяло и нещяло в парите на народа за собствени нужди. И това, което си направил е за дребни харчове - някаква си глоба. Ами, ако утре си хипотетично във властта - в бюджета ли ще бъркаш? Избивай ги тези навици на мига! Щото народа чу за тез ти дела и ще си направи някои заключения. Той държавният бюджет ще е голям де, за дреби суми няма да те усетят, ма как ще спиш после с чиста съвест ли? Въобще след случая с глобата, платена с народни пари успяваш ли да спиш? Щото правилното е и лихви да текат до погасяването на дълга ти. Туй е моралното и достойното!!! 

Обърканите му и непоследователни думи във видеото, както и хаоса в действията му убиват дори добрите намерения, ако е имало такива. Недоволството му към живота, като цяло вероятно е главния виновник. Липсата на първо място да бъде в мир със самия себе си пречи най-много на успеха на всеки. От там просветлението, че политиката в един момент може да му донесе на по-късен етап някакъв дивидент, го кара да използва надеждата на някои хора, че промяната може да дойде от едно сядане пред лаптоп и идея за смяна на системата. Това е старата-нова форма да "продаваш надежда". И евентуална придобивка за него ще бъде под формата на позиция в някакво бъдещо формирование.
 
Очевадно, че след неуспеха, не са му платили обещаното, което е наложило да се издържа с "народните" пари. А дали пък Дамянов не е проект на други? Ако е така излиза, че българина отново е бил употребен и подведен в полза на статуквото. Тази личност и неговите тайни кукловоди, трябва да се игнорират, за да не допускаме отново сребролюбци на власт.
 
 
 
В следващ материал  ще осветлим за тайната клика, която манипулира в интернет и превръща всяка добра идея в провал.
 
 


 
 
  
 


 
 
Прочетена 3392 пъти Последно променена в Сряда, 03 Октомври 2018 16:45

Медия

Влезте, за да коментирате
Status API Training Shop Blog About Pricing © 2015 GitHub, Inc. Terms Privacy Security Contact Help
Нагоре