Място за Вашата реклама

Сряда, 19 Септември 2018 12:28

Мистериозната държава Шамбала и тайната на нейните обитатели

Написана от 
Оценете
(0 гласа)
За историите на махатмите
В индийския фолклор вече няколко века се разказва историята за непристъпната държава Шамбала, намираща се някъде в Хималаите, и колонията от древни мъдреци, която я обитавала.

Наричали се махатми и се смятало, че периодично слизали сред хората, за да раздават съвети. Те се занимавали с окултна дейности и в кризисни моменти за хората се появявали да помогнат.
Историите за махатмите били подробно изследвани от много европейци, но знай-значили са трудовете на Елена Блаватска. Тя е израснала в Лондон и споделяла, че още от малка е сънувала тайнствения народ от мъдреци.

В своите разкази Блаватска казва, че е общувала с двама представители от тази общност – махатма Кут Хуми и махатма Мория. Те били част от теософско общество, чиято цел била да достигнат висш разум.


Снимка на Станислава Морфова.

Елена Блаватска


Разговорите им били публикувани във вестник Пионер Синет, а в последствие били издадени в и книгата Писмата на махатмите. Оригиналните ръкописи и до днес се пазят в Британския музей в Лондон.

Блаватска обаче разказвала доста чудновати за западното общество истории и на разказите ѝ се гледало с недоверие. По нейни думи тя е можела да общува с духове на мъртъвци, а махатмите и помагали да изважда храна от нищото.

По тази причина народът на Шамбала се смятал за група от добре обучени илюзионисти, а Блаватска за измамница. Нейните почитатели обаче и до днес вярват на това, което е написала.

Тя обаче казва, че целта на тези трикове е да помагат и е безсмислено да наричат измамници група от хора, които живеят изолирани от обществото и не се възползват материално от уменията си.

Други мистици като Елена Рьорих и Алис Бейли споделят, че също са имали досег с тази мистична цивилизация. Елена казва, че се е срещала с Кут Руми и е била поразена от силните вибрации, излизащи от тялото му. Алис Бейли пък казва, че е комуникирала с него телепатично.

Мнозина търсачи на древните тайни и пътешественици също се опитвали да открият мистериозната Шамбала след Елена Блаватска, но без успех. Тайните на нейните махатми остават завинаги неказани.

източник: sanovnik.bg

Прочетена 8915 пъти Последно променена в Сряда, 19 Септември 2018 12:43
Влезте, за да коментирате
Status API Training Shop Blog About Pricing © 2015 GitHub, Inc. Terms Privacy Security Contact Help
Нагоре