Място за Вашата реклама

Понеделник, 11 Юли 2016 10:10

История за бог Брахма

Написана от 
Оценете
(0 гласа)
***************
Той бил съвсем сам. Не съществувало нищо друго, освен него и той ужасно скучаел. Брахма искал да си поиграе, но нямало с кого. И тогава, за свое забавление той създал красивата богиня Майя (Илюзията). Щом Майя се появила и Брахма ѝ казал причината за съществуването ѝ, тя рекла: "Добре, ще играем най-прекрасната игра, но ще трябва да правиш каквото ти кажа". Брахма се съгласил и следвайки указанията на Майя, сътворил цялата вселена. създал слънцето и звездите, луната и планетите. След това създал живота на земята: животните, океаните, атмосферата, всичко. 
Майя казала: "Колко е красив създаденият от теб илюзорен свят. Сега искам да сътвориш животно, което да бъде толкова интелигентно и съзнателно, че да оцени творението ти." Накрая Брахма създал човеците и след като приключил, попитал Майя кога ще започне играта.
"Веднага", отвърнала тя. Сграбчила Брахма и го нарязала на хиляди мънички парченца. Сложила по едно от тях във всеки човек и заявила: "Сега играта започва! Ще те накарам да забравиш какво представляваш, а ти ще се опитваш да намериш себе си!" Майя създала Съня и Брахма и до днес се опитва да си спомни кой е. Той е там, във вас, а Майя ви пречи да си спомните кои сте.
Прочетена 2058 пъти
Влезте, за да коментирате
Status API Training Shop Blog About Pricing © 2015 GitHub, Inc. Terms Privacy Security Contact Help
Нагоре